Wipe and clean

EM Wipe and Clean

Rengöring för häst och utrustning

Bygg upp en naturlig och frisk mikroflora på hud och päls

De ”goda” mikroberna som är aktiva i EM Wipe & Clean konkurrerar ut de sjukdomsframkallande och skapar en mikrobiell balans både på hud, päls och i stall.

Produkten är producerad genom en naturlig fermenteringsprocess med EM®. De aktiva ämnena som genereras under en fermentering har kraftfullt rengörande egenskaper och mikroorganismerna fortsätter att verka långt efter att du är klar med din rengöring.

Schamponera hästen 

Traditionella schampon torkar ut djurens hud och stör hudens naturliga balans vilket kan orsaka obalans och sjukdomar. När du schamponerar med EM Wipe & Clean återställs mikrofloran på huden och risken för sjukdomar minskar samtidigt som pälsen blir väldigt blank och len.

Tvätta utrustning 

Miljön som skapas i exempelvis ett hästtäcke och vojlock är idealiska tillväxtplatser för mögel (fukt, värme och mörker). När du tvättar din utrustning med EM Wipe & Clean byggs en positiv mikrobiell flora upp vilket förhindrar utvecklingen av ex. svampar och i förlängningen hudinfektioner. Även odörer minskar.

I och runt stallet 

EM Wipe & Clean kan även användas för att ersätta traditionella kemiska rengöringsprodukter i djurstallarna. De organiska syrorna löser upp biofilmer och gör det lätt att avfetta. De goda mikroorganismerna reducerar effektivt odörer och har en positiv påverkan på hela miljön där djuren vistas.

Schamponera hästen

Blanda endast 1% EM Wipe & Clean med ljummet vatten och massera in i pälsen. Det är inte nödvändigt att skölja av, tvärtom, aktiviteten hos mikroorganismerna förlängs om de får vara kvar. De kommer då fortsätta kolonisera pälsen och hämma utvecklingen av smittsamma patogener på längre sikt. (EM Wipe & Clean löddrar inte vilket kan kännas ovant i början.)

Tvätta utrustning

Häll 10 – 30 ml EM Wipe & Clean i sköljmedelsfacket så det inte kommer i direktkontakt med varmvatten eller traditionellt tvättmedel som förhindrar mikrobernas aktivitet.

I och runt stallet

Blanda 10% EM Wipe & Clean med ljummet vatten. (1dl i 1 liter vatten) Skura som vanligt. 

Kan också användas i automatiska doseringssystem och sprayflaskor.

Obs!
Utblandad med vatten i en vanlig sprayflaska eller hink behåller mikroorganismerna sin funktion 24h.

I Flairosolflaskan, med vakuumpåse som skyddar mikroorganismerna från syre, håller blandningen 3 veckor.

EM Clean består av naturliga ingredienser som mjölksyrebakterier, jästsvampar och fotosyntesbakterier (Laktobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Saccharomyces cerevisiae samt ättiksyra.)

Produkten är 100% naturlig och organisk. Innehåller inga skadliga ämnen, tillsatser, färgämnen, parfymer eller kemikalier. En miljövänlig och trygg produkt för människor, djur, städutrustning och vår miljö.

Koncentrerad EM Wipe & Clean finns i även i 20L och 250L.

Förvaras i rumstemperatur, ej i sol eller över 38C.

Praktisk Bag-in-Box förpackning som gör att produkten håller minst 2 år efter produktionsdatum.